onsdag 28 maj 2014

Spaljétillverkning

Idag har alla gjort en spaljé till sin Svartögaplanta. Det var ett verkligt pilljobb men till slut fick vi i alla fall ihop alla. Så nu har plantorna fått lite stöd som de kan slingra sig runt.
 


 




 
 


tisdag 27 maj 2014

Våra plantor

Idag var det dags att mäta våra små plantor igen. Det växer fortfarande långsamt i vissa krukor medan andra har tagit mer fart.
Den plantan som växt mest hade ökat sin längd från 6 cm till 37 cm.
 
 
 

 

 
 

 


måndag 26 maj 2014

Läseboken

Vi är nu på slutet i läseboken. Eleverna har blivit duktiga på att läsa högt. Några känner sig fortfarande lite osäkra så då skyndar vi långsamt.
Tor som är huvudperson i boken har precis varit på sjukhus för han bröt benet när han skulle åka iväg i sin hembyggda raket. Alla Tors vänner är engagerade i ett kojbygge nu och hela klassen ska gå på cirkus.
 



 
 



 



fredag 23 maj 2014

Talang

Idag var det dags för Talangjakt. Från klassen var det åtta elever som framförde fyra olika bidrag.
Alla var mycket duktiga men tyvärr var det inget av bidragen som gick vidare till tisdagens final.
 




torsdag 22 maj 2014

Trafikmärken

På SO:n idag började vi med att repetera de trafikmärken som vi lärde oss om i höstas när vi pratade om cykeln och när vi övade oss på att gå över övergångsstället på rätt sätt.
Sedan lärde vi oss fyra nya och vad de innebär.
Vi kom fram till att alla som är runda och har färgen gul och röd är Förbudsmärken och alla trianglar som är gula och röda är Varningsmärken.


onsdag 21 maj 2014

Musikteater på Kulturhuset

Idag var vi på en mycket uppskattade musikföreställning i Kulturhuset. Temat var folkmusik. Flera olika instrument spelades det på, horn, såg, träskofiol mm. Barnen var engagerade på olika sätt hela tiden. De fick agera på scenen, klappa takten och sjunga med.
 
Påstigning på bussen.
 
Förväntansfulla!


 
 På plats i Biosalongen!




 
Några av 1B:s elever på scenen...

 ...och så tackar vi för applåderna.





tisdag 20 maj 2014

Klassfest

I kväll var det klassfest i ljuvligt försommarväder, för alla barn med föräldrar i lekparken, bakom biblioteket.




 TACK för fin sommarpresent!

 

Som vanligt gick vi till skogen på morgonen. Vädret var bra även om det var lite fuktigt i luften. När vi stått i ringen en stund och vi hade klarat av de vanliga göromålen, som frånvaro och hälsa någon välkommen tillbaka, var det dags för att lyssna och känna in naturen. Idag var det emellertid inte så lätt för vi hade en hel mängd myggor och knott som störde oss. Därför fick vi göra den stunden kort idag.
 
När vi sedan skulle gå ifrån skogen var det en liten skogssnigel som var det mest intressanta. Vi stod en stund och studerade den innan vi gick tillbaka till skolan och alla genomförde sin uppgift att plocka med sig en liljekonvalj in i klassrummet.
 
 
Blomman pressade vi och den ska sättas in i våra NO-böcker vid ett senare tillfälle.



måndag 19 maj 2014

Tecknen större än och mindre än

På matten jobbade vi med tecknen > (större än) och < (mindre än).
Alla kände igen tecknen men kom inte riktigt ihåg vad de stod för. När arbetspasset var slut hade de flesta fått klart för sig hur man använder dem.